Schilderen-Boetseren

Schilderen en boetseren in station Krabbendijke

Van oktober tot april kun je op woensdagmiddag  komen schilderen of boetseren in stations-Atelier-Zeeklei te Krabbendijke. In de wintertijd is het voor alle leeftijd en werken ouderen en kinderen samen in het atelier. Dit wordt als heel leuk ervaren. Je kunt eenmalig meedoen of zo vaak als je wil per keer aanmelden of een halfjaar abonnement nemen.

Je krijgt tips en adviezen van Marieke Lobbezoo-Derks. Zij schildert in de zomermaanden in het praathuisje aan het strandje van Krabbendijke en maakt in de winter beelden in het stationsatelier.

Er ligt een map met voorbeelden voor als je zelf geen idee hebt, wat je wil gaan maken. Je mag ook zelf een plaatje meenemen. Als het op je mobiel staat moet je wel de screensaver op een half uur kunnen zetten anders moet je steeds op het knopje drukken. Het makkelijkste is als je het thuis uitprint. Trek oude kleren aan want de verf (van anderen die tegen je aanlopen) gaat niet meer uit je kleren.

Het zijn geen lessen met een vooropgestelde leerlijn, het zijn ook geen workshops want dan maak je allemaal hetzelfde maar je maakt gewoon iets waar je zelf zin in hebt. Je leert precies dat waar verbetert kan worden door het ervaren en oefenen en door de tips die je krijgt. Het gaat vooral om het plezier wat je erin hebt.

Het is van 14.00 tot 16.30 uur, in de wachtruimte van station Krabbendijke, spoorlaan 7. 

Prijzen
Volwassenen € 15,-

Jongeren onder de 16 jaar €10,-

Halfjaar abonnement 20 middagen € 255 / € 170 (kinderen)

Inclusief materialen, koffie/thee/siroop/koekje

Schilderen 
Je kunt kiezen uit een canvasboard van Martin Brinkhuis  van 25x25cm of 24x30 cm. Dit is een stevig zuurvrij karton, aan één zijde beplakt met geprepareerd schilderdoek. Aan de andere zijde beplakt met stevig rugpapier. Het schilderdoek is om de rand geplakt zodat een stabiel paneel ontstaat, dat tot de rand te beschilderen is.

Als je groter wil werken kies je voor een vel professioneel acrylpapier met linnenstructuur 50x70 cm van Fabriano. Dit papier heeft het natuurlijke uiterlijk van schilderslinnen en is voorzien van een toplaag speciaal voor acrylverf. 400 grs.  Zuur- en chloorvrij en verouderingsbestendig
 
We schilderen met acrylverf “Amsterdam” van Royal Talens dat is een veelzijdige acrylverf op basis van een 100% pure acrylbinder en pigmenten van goede kwaliteit die geen zware metalen bevatten. Vrijwel alle kleuren hebben de hoogste graad van lichtechtheid. Deze verf heeft zuivere pigmenten die zorgen voor heldere kleuren. Om het schilderij te beschermen tegen UV-straling wordt het nog vernist en kan het ook in de zon hangen.

De acrylpenselen zijn van topkwaliteit ontworpen door Da Vinci in samenwerking met een groep vooraanstaande kunstenaars. Deze penselen worden gemaakt van speciale kunststof vezels. “Auf schluss” gebonden d.w.z. de haarbundels zijn naar binnen gezet, waardoor deze penselen ook na langdurig gebruik hun oorspronkelijke vorm behouden. Naadloze vernikkelde bus en een gelakte steel. Je krijgt een eigen setje van verschillende vormen om mee te werken: ronde, platte en kattentongen.

Boetseren
We werken met fijne chamotteklei (0-0,5 mm 25%)

Je kunt kiezen uit zwart, wit, rood of crèmebakkend 

Je krijgt 1/32 deel van een brood daarmee kun je een beeldje maken van ongeveer 15/20 cm dit is leuk om mee te beginnen. Je kunt evt klei /ruimte in de oven bijkopen.

Je krijgt een setje spatels en mirettes voor jezelf zodat je alle vormen meteen ter beschikking hebt. Je werkt staand aan een kleibok zodat je afstand kunt nemen van je werk en je beeld makkelijk van alle kanten kunt bekijken. 

Je beeldje wordt op de plank te drogen gezet en wordt tot steen gebakken (bij de prijs inbegrepen). Dit kan nog best een paar maanden duren omdat dat een proces van een hele dag stoken is. 

Reserveren via mail zeeklei@zeelandnet.nl